RFSL Rådgivningen Skåne

Om oss

RFSL Rådgivningen Skånes syfte och ändamål är att verka för ett samhälle präglat av mångfald, öppenhet och respekt för människors olikheter. Alla människor, oavsett sexuell läggning och könsidentitet och oavsett hur de väljer att uttrycka denna läggning eller identitet, har lika rättigheter och skyldigheter, lika värde samt lika möjligheter att leva och verka. Vår vision om hbtq-hälsa hittar du här.

RFSL Rådgivningens Skånes arbete redovisas i vår verksamhetsberättelse, klicka på länken och du får reda på vilka projekt vi arbetade med under förra året. Verksamhetsberättelse 2018 (öppnas i nytt fönster).

Våra stadgar hittar du här. (öppnas i nytt fönster).

RFSL Rådgivningen Skåne startades 1987. Vi finns på andra våningen i det roströda huset i mitten på bilden (lägg märke till vår fina regnbågsflagga). Huset ligger mitt i centrala Malmö (adressen hittar du längst ner på sidan) men vi har hela Skåne som vårt arbetsområde. RFSL Rådgivningen Skånes medlemmar är RFSL:s lokalavdelningar i Skåne. Vi är tio fast anställda samt timanställda som arbetar för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras hälsa i Skåne. Anhöriga eller närstående tillhör också vår målgrupp.

Vi håller även grund- och fortbildningar rörande hbtq-personers livsvillkor för yrkesverksamma. Här hittar du kontaktuppgifter till vår styrelse och personal.