RFSL Rådgivningen Skåne

Har du testat?

Hivtest

Kanske var det länge sedan du testade dig? Vi erbjuder hiv-och syfilistest med snabbsvar till dig som är man som har sex med män eller är transperson – oavsett sexuell praktik. SNABBT – GRATIS – ANONYMT. Är du orolig, kom och testa dig. Vi som arbetar har tystnadsplikt och du kan vara helt anonym. Det är bättre att testa sig ”en gång för mycket” än en gång för lite. Visar testet att du har antikroppar för hiv eller syfilis i blodet erbjuds du ett uppföljande test inom sjukvården.

Passa på och beställ kondomer från oss via post. Ett erbjudande till dig som har adress i Skåne och som är transperson eller en man som har sex med andra män. Gå till safe6.nu

CheckPoint Skåne

På CheckPoint Skåne erbjuds du som som är man som har sex med män eller är transperson, oavsett sexuell praktik, hiv- och syfilistest med snabbsvar. Resultatet av testet får du på några minuter. Testet är gratis och ger ett tillförlitligt resultat 8 veckor efter det du utsatts för eventuell risk.

För andra sexuellt överförbara infektioner erbjuder vi ett självtest. Testet kan visa om du bär på klamydia, gonorré, mykoplasma eller trikomonas. Testen gör du hemma i lugn och ro. Dina prov postar du själv till laboratoriet.

Vill du veta mer? Ring 040- 611 99 51 eller e-posta på info@safe6.nu. Du kan komma till oss för samtal om sex, sexualitet och riskutsatthet. Mer information om samtal finns på vår sida om kuratorer.

Mottagningen har öppet helgfria tisdagar klockan 17-19. Då behöver du inte boka tid.

Vi har också möjlighet till tidsbokning på andra tider. Se vår bokningskalenderVi finns på Drottninggatan 36 i Malmö. Välkommen.
Boka tid

Vad är PrEP?

PrEP (pre-exponerings profylax för hiv) är antivirala mediciner mot hiv som en hiv-negativ person kan ta för att undvika att få hiv.

I Skåne kan du få PrEP på recept av Hudmottagning centrum för sexuell hälsa i Malmö eller Hudmottagning sexuell hälsa i Helsingborg. Kontakta dem om du är intresserad av att börja med behandlingen.

Truvada, det läkemedel som oftast används som PrEP, är godkänt av Läkemedelsverket som en del av medicineringen för personer som lever med hiv.

SMS-påminnelse om nästa test

Vill du bli påmind om när det kan vara dags för nästa test?

– En SMS-tjänst helt utan kostnad.

– Knappa in TRE, SEX eller TOLV till nummer 71111. Vill du din påminnelse på engelska så knappa in THREE, SIX eller TWELVE.

– Löpande kommer du att få en påminnelse enligt ditt val. För att avsluta tjänsten skicka RFSLSTOP till 71111.

Hudmottagning centrum för sexuell hälsa Malmö

Vill du testa dig för andra sexuellt överförda infektioner som klamydia, gonorré och syfilis? Här kan du få gratis vaccination mot Hepatit B om du är en man som har sex med män.

Kontakta Hudmottagning centrum för Sexuell Hälsa i Malmö.

Testa i övriga Skåne

Om du tror att du kan blivit smittad av en sexuellt överförd infektion har du rätt till gratis test och behandling. Berätta gärna om du är man som har sex med män, så får du en mer korrekt service. Här finns mottagningar runt om i Skåne:

Mottagningar där du kan ta test och få behandling finns på Hudklinikerna i:

Lund

Hudmottagning genitala sjukdomar i Lund.

Helsingborg

Hudmottagning sexuell hälsa i Helsingborg.

Kristianstad

Hudmottagningen i Kristianstad.

Hivtest på RFSL i Sverige

Checkpoint Göteborg

RFSL Göteborg och PG Väst har en testningsverksamhet, Checkpoint Göteborg, som är öppen för drop in-testning med snabbt provsvar. Test för hiv och syfilis.

Tid: tisdagar klockan 18-20
Plats: Stora Badhusgatan 6 i Göteborg.

Testpoint Stockholm

RFSL i Stockholm, Testpoint Stockholm, har en drop-in-verksamhet med hivsnabbtest.

Tid: tisdagar kl 18-20.30
Plats: Saltmätargatan 20, Stockholm. Portkoden är 1944.

Testpoint Örebro

RFSL Örebro har en testningsverksamhet, Testpoint Örebro som är öppen för drop in-testning med snabbt provsvar. Test för hiv.

Tid: Klicka på länken 
Plats: RFSL Örebros lokaler, Västra Nobelgatan 19

CheckPoint Sjuhärad

RFSL Sjuhärad har en testningsverksamhet, Checkpoint Sjuhärad som är öppen för drop in-testning med snabbt provsvar. Test för hiv.

Tid: Klicka på länken

Plats: RFSL Borås Sjuhärad lokaler, Magasinsgatan 1, Borås