RFSL Rådgivningen Skåne

Black sexy safer Halloween!

svarta kondomer

Ska du också ut och busa i höst?

Varför inte plocka upp ditt eget Halloweengodis hos en av våra kära partyproducenter i Malmö. Vi har laddat upp alla kondomautomater på ställen där vi vet att många av våra vänner går ut i Malmö. Vårt bidrag till firandet i helgen är en extra supersvart  & blank kondom. Den är av mellanstorlek, men åt det lite grövre hållet med 11 centimeters omkrets. Den kommer från Pasante och heter passande nog Black Velvet.

Hämta dina innan de tar slut hos: nya Red Shoe, mysiga BeeBar eller kinky SLM Malmö.

Din partypinne har nog aldrig varit svartare!

Gåva

Du vet väl att du som man som har sex med män med adress i Skåne kan prenumerera på kondomer hos Safe6? Alla som beställer  Black Velvet före 11 november får en extra gåva! En kukring i flexibelt material som passar alla.

19 Okt 2018

Konferens Våld i hbtq-personers nära relationer

Konferensen vänder sig till dig som vill få kunskap kring heteronormativitet och ge ett bättre bemötande. Du finns inom socialtjänsten, hälso- och sjukvården, idéburen sektor eller rättsväsendet. Inspirera dina kollegor och kom gärna fler.

RFSL Rådgivningen Skåne anordnar i samarbete med Länsstyrelsen Skåne tre konferenser på temat intersektionella perspektiv på våld i hbtq-personers nära relationer. Hbtq-personer är utsatta för våld i betydligt större utsträckning än övriga. Syftet är att öka kunskapen kring hbtq-personers livsvillkor samt våldets uttryck för att upptäcka våldet och förbättra bemötandet.

Datum: tisdag den 4 december, kl. 9-16
Plats: Sankt Gertrud Konferens, Östergatan 7b, Malmö. Anmälan senast 24 november via följande länk https://link.webropolsurveys.com/S/00F141678F3E9DD6

Datum: onsdag den 5 december, kl. 9-16
Plats: Quality Hotel Grand, Västra Storgatan 15, Kristianstad. Anmälan senast 24 november via följande länk https://link.webropolsurveys.com/S/D69C2A83440B83CF

Datum: fredag den 7 december, kl. 9-16
Plats: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg. Anmälan senast 24 november via följande länk https://link.webropolsurveys.com/S/2415BF29D200250D

Konferenserna är kostnadsfria. Fika och lunch ingår. Det finns ett begränsat antal platser och anmälan är bindande. Platsen kan överlåtas åt annan. Utebliven avanmälan debiteras med 600 kr.

För mer information kontakta gärna Žana Dončić via zana.doncic@rfsl.se eller 0761-86 91 62.

Välkommen!

Konferenserna finansieras av Socialstyrelsen.

 

20 Sep 2018

PrEP – nu är den här! (nästan)

PrEP – en medicin för att förebygga hiv kan fås på recept i Sverige sedan en tid. I alla fall i teorin. I praktiken har kostnaderna för medicinen och uppföljningen som behövs gjort att tillgängligheten är låg.

Kom och ta del av aktuellt läge rörande detta, i Sverige, nya verktyg i den hiv-förebyggande verktygslådan. Till seminariet kommer dr Fredrik Månsson från infektionskliniken SUS och biträdande smittskyddsläkare Per Hagstam.

NÄR: Fredag 8 juni kl. 16.30-17.30 – en del av Malmö Pride 2018

VAR: Pride House, Scandic Triangeln Malmö

Ett arrangemang från Smittskydd Skåne i samarbete med RFSL Rådgivningen Skåne
29 Maj 2018

Sex, lust och kommunikation av och för transpersoner

Sex, lust och kommunikation – en workshop av och för transpersoner

Välkommen till en separatistisk workshop där vi tillsammans lägger fokus på ord, lust, sexleksaker och säkrare ses med utrymme för reflektion, diskussion och frågor.

Ledare är Zafire Vrba från RFSL.

NÄR: 7 juni kl 19-21 – en del av Malmö Pride 2018

VAR: Pride House, Scandic Triangeln Malmö

Ett arrangemang från RFSL i samarbete med RFSL Rådgivningen Skåne
29 Maj 2018

Samtalsgrupp Hälsa

RFSL Rådgivningen Skåne startar en samtalsgrupp kring hälsa och identitet. Gruppen vänder sig till dig som är hbtqi-person och vill tillsammans med andra utforska teman kopplade till hälsa såsom relationer, arbetsliv, stress…

Vi träffas torsdagar med start 30 augusti kl. 17-18.30. Deltagandet är kostnadsfritt. Gruppen vänder sig till dig som är över 18 år. Vi bjuder på fika.

Jag som håller i gruppen heter Žana Dončić och är auktoriserad socionom.
Träffarna sker på Drottninggatan 36, Malmö.

Anmäl intresse till Zana.Doncic@rfsl.se

 

29 Maj 2018

HBTQompetens inom Region Skåne

Sedan 2014 driver vi på uppdrag av Region Skåne HBTQompetens – processutbildning i normkritik och hbtq-personers livsvillkor. Syftet är att öka kunskapen och normmedvetenheten hos vårdpersonal vilket ska leda till högre kvalité i bemötandet. Under 2018 har Region Skåne ökat ambitionen och fler enheter ska utbildas. På vår hemsida ser du vilka enheter inom Region Skåne ska utbildas eller har utbildats. http://www.rfslradgivningenskane.se/utbildning/

 

20 Mar 2018

Samtalsgrupper våren 2018

Våren 2018 erbjuder vi två samtalsgrupperDen ena gruppen har fokus på oro och ångest samt strategier att bemästra dessa. Antal träffar uppgår till 5 gånger och vi startar 21:e mars. Den andra gruppen fokuserar på familjerelationer och startar 2:e maj. Antal träffar uppgår till 5 gånger. Grupperna är för dig som är över 18 år och deltagandet är kostnadsfritt. Samtalsgrupperna leds av Žana Dončić. Anmäl intresse till Zana.Doncic@rfsl.se.

23 Jan 2018

Black sexy safer Halloween!

kondomer

Ska du också ut och busa i helgen?

Varför inte plocka upp ditt eget Halloweengodis hos en av våra kära partyproducenter i Malmö. Vi har laddat upp alla kondomautomater på ställen där vi vet att många av våra vänner går ut i Malmö. Vårt bidrag till firandet i helgen är en extra supersvart  & blank kondom. Den är av mellanstorlek, men åt det lite grövre hållet med 11 centimeters omkrets. Den kommer från Pasante och heter passande nog Black Velvet.

Hämta dina innan de tar slut hos: Wonk, BeeBar eller SLM.

Din partypinne har nog aldrig varit svartare!

PS Du vet väl att du som man som har sex med män med adress i Skåne kan prenumerera på kondomer hos Safe6? Gillar du speciellt Black Velvet kan du få fler där!

27 Okt 2017

Samtalsgrupper hösten 2017

Hösten 2017 erbjuder vi två samtalsgrupperDen ena har fokus på familjerelationer och startar 24:e augusti. Antal träffar uppgår till 6 gånger och gruppen leds av Elisabet G Nidsjö. Anmäl intresse till Elisabet.Nidsjo@rfsl.se.

Den andra gruppen fokuserar på oro och ångest samt strategier att bemästra dessa. Träffarna startar 9:e november. Antal träffar uppgår till 5 gånger och gruppen leds av Žana Dončić. Anmäl intresse till Zana.Doncic@rfsl.se.

17 Aug 2017