RFSL Rådgivningen Skåne

Spring European Testing Week 2020 15-22 May

I hela Europa genomförs årligen en kampanj sista veckan i maj i syfte att uppmärksamma hiv och värdet att känna sin status. Under Spring European Testing Week kan du på vår mottagning kolla din hiv-och syfilisstatus snabbt och enkelt. Vi lämnar även ut självtest för övriga könssjukdomar.

Vi som män som har sex med män och transpersoner är vi extra utsatta för risk. Hiv är 80 gånger vanligare förekommande i vår grupp än i befolkningen i stort i Sverige. Även om hivtest idag blivit enklare och mer tillgängliga är det många som inte testat sig på länge. Man vet också att tidig upptäckt av infektion förbättrar resultatet av behandlingen på sikt.

Välkommen till vår drop in-mottagning på tisdagar kl 17.00-19.00. CheckPoint Skåne, vi finns på Drottninggatan 36 i Malmö. Vi har även tidsbokning andra tider, se länk: https://www.bokadirekt.se/…/checkpoint-skåne-för-män-som-ha…

Hos oss är du alltid anonym och bemöts med respekt för den du är. Du som är transperson eller en man som har sex med män är välkommen för test för hiv- och syfilis.

5 Maj 2020