RFSL Rådgivningen Skåne

Markus i Sydsvenskan

Så lyckas du med dejtandet på nätet

Markus Axelsson intervjuas i Sydsvenskan om nätdejting idag den 13 januari. Vi vidareförmedlar här Markus bästa tips för att lyckas med nätdejting. Vill du läsa hela artikeln i Sydsvenskan hittar du den här.

Så lyckas du…

Markus Axelsson har dejtat via appar och internetsajter i flera år. Här är hens bästa tips till dig som är sugen på att börja nätdejta, och till dig som redan börjat men kanske inte riktigt har lyckats.

1. Det finns många olika appar och sajter att välja på. Försök att hitta en där du trivs och känner dig hemma, eller varför inte prova flera stycken samtidigt.

2. Ta varken dig själv eller andra på för stort allvar. Försök att ha så roligt som möjligt.

3. Tänk på vad bilden eller bilderna du valt till din profil utstrålar. Även om du har en snygg bild på dina magrutor kanske den inte är det bästa valet om du vill få frågor om Voltaires verk.

4. När du väljer din bild så väljer du antagligen en där du ser bra ut. Det gör alla andra också. Ibland kan verkligheten visa sig vara en annan än den man sett på bilderna. Tänk på det när du väljer dina egna bilder. Träffas ni får personen ändå se hur du ser ut, och då kan det vara skönt om du har varit ärlig.

5. Var öppen. Om du väljer att träffa någon, prata då med personen om varför ni ska ses. Ska ni ha sex eller kanske bara prata? Har man varit öppen med vad man vill och pratat om saken är den enklare att undvika missförstånd.

6. Att prata om sex eller porr med någon kan vara väldigt kul, men tänk på att du inte alltid vet vem det är som du kommunicerar med. Det kan vara en total främling, men likaväl grannen eller en kollega. Så säg inte mer än du kan stå för senare.

7. Känner du dig osäker första gången du ska träffa en person, försök att göra det på en öppen och allmän plats. Till exempel på ett köpcentrum eller ett fik, någonstans där det finns andra människor runtomkring.

8. Om någonting inte känns okej, gå inte på dejten eller träffa inte personen. Det bästa du kan göra är att känna efter och våga lite på din magkänsla, den är ofta rätt.

Har du fler tips du vill förmedla om nätdejting? Hör av dig till oss om dina bästa tips.

 

13 Jan 2015